نقد و بررسی
رنده گندگی رومیزی شپخ مدل HMS860
ماشین گندگی چیست؟ چگونه کار میکند؟
جدای از توانایی هر فرد در حرفه و فنی که مشغول به کار است، تجهیزات نقش اساسی ای ایفا میکنند. مشخصا در حرفه نجاری و صنعت چوب، بدون وجود تجهیزاتِ خیلی پیشرفته، کار تا حدود زیادی پیش میرود، اما مسلما با کمک ماشین آلات نجاری سرعت تولید محصولات تا حدود بسیار زیادی افزایش مییابد. به طوری که انجام فرآیندی که ممکن است به صورت دستی چند ساعت طول بکشد، به کمک آنها ممکن است در عرض چند دقیقه انجام شود. از طرفی کیفیت عالی و دقت و نظم خاصی در خروجی کار با ماشین آلات صنعت چوب حاصل میشود. یکی از این ماشین آلات، ماشین گندگی است که در ادامه به توضیحاتی در مورد آن و بررسی اینکه آیا واقعا به یک ماشین گندگی نیاز داریم یا نه، میپردازیم.
گندهگیر یا گندگی همانطور که از نامش مشخص است، دستگاهی است که الوار را میگیرد و آن را به ضخامت دلخواه درمیآورد و در همین حین سطح زبر الوار را کاملا صاف و یکدست میکند. مکانیزم کار گندگی مانند عمل رندیدن است و این کار را کاملا دقیق و بدون نقص انجام میدهد. گندگی برخلاف کف رنده، سطح بالایی الوار را صاف میکند. همه ماشینهای گندگی سه المان اصلی دارند: یک کاتر هِد که ارههای برش را شامل میشود، غلطکهایی برای هدایت قطعه کار به داخل گندگی و پس از آن خروج از گندگی و میز قرارگیری قطعه کار با قابلیت تنظیم ارتفاع. البته در بعضی گندگیهای پرتابل، به جای بالا رفتن میز برای تنظیم ارتفاع، اره دستگاه پایین میآید.
ابتدا دستگاه روشن شده و ارهها شروع به چرخیدن میکنند و میز در ارتفاع مورد نظر تنظیم میشود. حالا تنه یا الوار را داخل دستگاه گندگی جلو میبریم تا غلطک ورودی، قطعه کار را بگیرد و آن را به داخل ماشین هدایت کند. پس از آن قطعه کار توسط ارهها به ضخامت تنظیمشده میرسد، غلطک خروجی آن را میگیرد و از ماشین خارج میکند. در عکس زیر اتفاقی که در داخل ماشین گندگی میافتد به خوبی مشخص است. برای عملکرد بهتر ماشین گندگی بهتر است ابتدا یک سطح قطعه کار به کمک کف رنده صاف شود و بعد از آن در ماشین گندگی قرار بگیرد تا نتیجه بهتری حاصل شود.
ماشینهای گندگی با توجه به برند و میزان دانش تکنولوژی در دهههای مختلف، دارای انواع مختلف و ویژگیها و قابلیتهای متفاوتی هستند. از لحاظ کارکرد به دو مدل دستی و اتوماتیک تقسیم بندی میشوند. برخی تک فاز و برخی سه فاز هستند و قدرت موتور آنها متفاوت است. جنس این دستگاهها معمولا ترکیبی از آهن و چدن است. عرض صفحه گندهگیر و ارتفاع کاری و تعداد ارهها در دستگاههای مختلف متفاوت است. ماشینهای گندگی بسته به برند و مدل، قابلیتهای مختلفی دارند. اما عموم آنها شامل مواردی مثل قابلیت تنظیم ارتفاع، قابلیت تنظیم سرعت پیشروی قطعه کار، غلطکهای جلوبرنده قطعه کار، نشانگر دیجیتال، قابلیت کنترل حرکت قطعه کار و موارد دیگر میشوند. اما سوال اصلی این است که:
چرا باید ماشین گندگی بخریم؟ آیا واقعا به آن نیاز داریم؟
یکی از سوالاتی که همیشه وجود دارد این است که آیا واقعا در کارگاه خود به ماشین گندگی نیاز داریم؟ با توجه به اینکه شاید دستگاههای دیگری برای ما اولویت خرید داشته باشند. مثل اره رومیزی یا فرز نجاری . گاهی اوقات ممکن است تا حدودی بتوان با کمک ماشین آلات و ابزار دیگری به کارایی یک ماشین گندگی رسید، اما سنباده تانکی نمیتواند جای گندگی را برای کاهش ضخامت چوب بگیرد و ابزار رایج دیگری مثل رنده دستی دقت و تاثیر گندگی را ندارد. ماشین گندگی ۳ عمل خاص را انجام میدهد که با این کیفیت توسط دستگاههای دیگر قابل انجام نیست و فقط مختص این ماشین است:
- هر دو روی صفحه را در عین حال که صاف میکند، کاملا موازی هم درمیآورد.
- سطح زبر و زمخت الوار را صاف و هموار میکند.
- ضخامت الوار را دقیقا به همان اندازه که نیاز دارید کاهش میدهد.
اگر واقعا به طور حرفهای قصد ادامه دارید، مطمئن باشید ماشین گندگی ارزش خرید دارد. بعد از اینکه این ماشین را بخرید و حضور موثر آن را در کارگاه خود حس کنید، هرگز پشیمان نمیشوید. چرا که مطمئن خواهید شد که تا به حال به این راحتی ضخامت تنهها و الوار را تحت کنترل نداشتهاید. گاهی اوقات استفاده از ماشین دوکاره گندگی و کف رنده در کنار هم نتایج بسیار دلنشین و قابل قبولی میدهد.
- رنده گنده گیر شپخ مدل 5902210901 – HMS860 دارای موتور قدرتمند 1500 وات است
- بدنه مستحکم با وزن 27 کیلوگرم
- عمق رنده کاری 2 میلیمتر
- دستگاه دو کاره رنده میزی و گندگی
- دارای هود خروجی مکنده
- دو تیغ
- سرعت در حالت آزاد: 9000 دور در دقیقه
- عرض رنده کاری: 204 میلیمتر
- حداکثر ارتفاع قطعه کار 120 میلیمتر
- ابعاد میز رنده: 920×264 میلیمتر
- ابعاد: 48.3×45×77 سانتیمتر
- دارای یکسال گارانتی شرکتی
0دیدگاه کاربران