مشکلات کار با اره نواری بخشی از چالش هایی است که شما با آن مواجه خواهید بود. اگر شما مدت زیادی باشد که با اره فلکه کار کرده باشید، مطمئناً با مشکلاتی روبرو میشدید. در این نوشته برخی از مشکلات کار با اره فلکه و راه حلهای آن را با شما مرور خواهیم کرد. شاید تا به حال با این مشکلات روبرو نشده باشید؛ بیشتر اساتید کم و بیش با مشکلات اره نواری دست و پنجه نرم می کنند.
در این حالت امکان دارد کشش تیغه کم باشد و باید کمی فلکه بالا را بالاتر ببرید. همچنین ممکن است چپ و راست تیغه یکنواخت نباشد و این عدم یکنواختی در چپ و راست موجب ناصافی در برش شود. مهم ترین دلیل برش کج در اره فلکه همین موضوع است.
یکی از ایراداتی که در هنگام برش الوار با استفاده از اره فلکه بسیار شایع است و حتی امکان دارد بعد از نصب تیغه جدید هم به وجود آید، کشیده شدن الوار به سمت راست است. این مشکل زمانی پدید میآید که تیغه درست تنظیم نشده و دندانههای تیغه بر روی فلکه بالایی یا پایینی افتاده است. در این حالت دندانههایی که به سمت چپ کشیده شدهاند، در اثر برخورد با فلکه، صاف شده و دندانههای راست، برش بیشتری را نسبت به دندانههای چپ انجام میدهند و چوب به سمت راست کشیده میشود. برای حل این مشکل، تیغه را به اره تیزکنی تحویل دهید و شرح ایراد را به استاد کار توضیح دهید.
مانند مشکل بالا، این ایراد زمانی پدید میآید که تیغههای سمت راست به هر دلیلی صاف شدهاند و الوار را به سمت چپ میکشند. در این حالت به اره فلکه بیش از حد فشار وارد میشود و در برخی موارد موتور قفل میکند.
در این حالت چندین دلیل برای کم شدن دور موتور و به اصطلاح کم آوردن دینام وجود دارد که به آن اشاره خواهیم کرد.
کمبود جریان برق: این حالت زمانی پیش می آید که منبع برق شما توانایی تامین آمپر مصرفی را نداشته باشد. لطفا تمامی دستگاه های کارگاه را خاموش کنید.
ضعیف بودن کابل و سیستم برق منتهی به دینام هم دلیل دیگری است که ممکن است شما را با مشکل مواجه شوید.
گریپاژ کردن بلبرینگ های دینام و یا فلکه ها مانع از گردش درست و آزاد فلکه ها و یا دینام می شود.
تیز نبودن تیغه هم می تواند دلیل دیگری باشد.
کمی چپ و راست تیغه
استفاده نکردن از روان کننده مانند گازوییل
قفل شدن تیغه بین دو فک چوبی یا بلبرینگی نگه دارنده تیغه
استفاده از تیغه با دندانه های کوتاه
برش گرده خیس باعث پر شدن شیار چوب روی صفحه شده و تیغه گیر میکند.
قفل کردن چوب پشت تیغه.
ترک خوردن تیغه به سه دلیل بسیار شایع ایجاد میشود:
اول اینکه تیغه بیش از حد سفت و محکم شده است و در طول گردش با تنش بالایی مواجه میشود. بهتر است بسیار کم تیغه را آزاد کنید و تأثیر آن را بررسی کنید. (البته تیغه نباید زیاد شل شود)
دوم اینکه پس از استفاده طولانی مدت از اره فلکه، تیغه را شل کنید تا سرد شدن تیغه، در حالت آزاد بودن صورت پذیرد. این نکته را در فصل سرما باید جدی بگیرید.
دلیل سوم هم ضعیف بودن تیغه است. اگر همهی موارد را رعایت میکنید و باز هم تیغه ترک میخورد، به فکر برند دیگری باشید.
ممکن است دندانه بیش از حد چپ و راست شده باشد. در این حالت به دندانه بیش از حد فشار وارد میشود و باعث ترک یا شکستگی دندانهها میشود.
دلیل دیگر هم فاصله کم بین دندانهها است. این فاصله را امروزه دستگاههای اتوماتیک اره تیز کن بهراحتی ایجاد میکنند.
یک دلیل دیگر، کند شدن تیغه است. هر وقت احساس کردید اره دیگر توان برش راحت را ندارد، تیغه را تیز کنید.
این ایراد معمولاً از طرف استاد کار اره تیز کن به وجود میآید و از عهده شما خارج است. احتمالاً قسمت جوش خورده بهخوبی سوهان کاری نشده یا دو سر اره هنگام جوشکاری روی هم افتاده بود.
این مشکل به دلیل کج شدن گونیا به وجود میآید. امکان دارد در اثر وارد شدن ضربه به گونیا، تنظیم آن به هم خورده باشد. با استفاده از گونیا و متر گونیا را تنظیم کنید.